browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Author Archives: Tobbe

Jakarta flygplats

Sitter på flygplatsen och väntar. Tre timmar kvar till avgång. Jag har inte skrivit något om vädret, man kan kort säga att det har varit bra. Lagom mycket sol och tillräckligt lite regn. Jag missade ju 36-timmars regnskuren i Manado, hade en tvåtimmars i Jakarta. Det är ju bara vänta ut en sådan skur. En … Continue reading »

Categories: Hemma | Kommentering avstängd

Lembeh

Hade nagra fina dykdagar pa Bunaken. Planen var att aka till Lembeh for att gora lite annorlunda dykning. Pa lordag begav jag mig ditat, ett kort stopp i Mandao for att fylla pa kontater. Fem miljoner ska nog racka ett par dagar, det ar ju inte ofta som man gar omkring med sadana summor. Dykningen … Continue reading »

Categories: Resa | 1 Comment

Bunaken

När jag kom  ner och skulle käka frukost på måndagsmorgonen, så sa de att det är stora översvämningar i Manado. Dit ska jag ju i eftermiddag, tänkte jag.  Började fundera om man skulle ändra resrutten. Hade ju bara ett flyg bokat. Googlade lite för att se hur farligt det var och kollade väderprognosen. Visst hade det ösregnat … Continue reading »

Categories: Resa | 2 Comments

Väntan i Sorong

Nu är man åter i Sorong efter en vecka på Kri. Sitter och väntar på att flyget ska gå till Manado. Ska man sammanfatta vecka så var det riktigt trevlig, kanske inte så relaxat som man kan tro. Hann ju med 20 dyk så gäller att ligg i. Vilka dyk det var, får berätta mera … Continue reading »

Categories: Resa | 2 Comments

Kri Eco Resort, Raja Ampat

Nu har man varit ett dygn på Kri Eco Resort. Måste ju säga att det är riktigt fint här,  för att inte tala om dykning. Det år mycket fisk varje dyk och annat trevligt att titta på. Idag var vi och kollade på mantor, satt 50 minuter  på 17 meter och studerade dem. Det är … Continue reading »

Categories: Resa | 2 Comments

I väntan på flyget

I morgon kl 05:00 så början resan mot Sorong.  Det blir 2 två timmars flyg och jag vrider klockan fram en timme varje gång jag landar. I par dagar i Jakarta är nu avklarade. Det som slår mig, är att  vad det var trevliga människor här. Det kommer fram och vill prata med en, sedan … Continue reading »

Categories: Resa | 2 Comments

Jakarta

Då vara man framme i Jakarta och fått en natt sömn. Det var välbehövligt efter 26 timmars resande. Första intrycket av Jakarta är att en typisk  asiatisk storstad, många bilar och mellan dem kör det en massa motorcyklar. Nu ska jag ut och se stan i dagsljus.  

Categories: Resa | 7 Comments

Indonesien

Mindre än en vecka kvar. Resplan: 4 feb lämnar Sverige 5 feb kommer till Jakarta, Indonesien 9 feb åker till Sorong på Väst Papua 10-17 feb är på Kri Eco Resort Sedan är det inte så mycket mera planerat. Javisst jag ska ju hem också. 2 mar åter i Sverige  

Categories: Hemma | 3 Comments

Arlanda

Nu är man åter på svensk mark. Flyg resan gick bra, jag sov gott på långflygningen. Hade bara 1 timme och 15 minuter mellan flygen i Frankfurt. Nu var planet försenat 45 minuter så det blev bara 30 minuter. Jag hann i alla fall, fast man ska byta terminal, passera passkontroll och inte minst en säkerhetskontroll. Behövde inte packa upp … Continue reading »

Categories: Resa | Kommentering avstängd

KLIA

Är på Kuala Lumpurs flygplats och väntar på mitt flyg. Som går om två timmar. Har slappat några dagar på Pangkor, innan jag igår tog mig till KL. Snart är jag tillbaks till kalla Sverige igen och då är det slut med bloggande.

Categories: Resa | Kommentering avstängd