browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bunaken

Posted by on 20 februari, 2013

När jag kom  ner och skulle käka frukost på måndagsmorgonen, så sa de att det är stora översvämningar i Manado. Dit ska jag ju i eftermiddag, tänkte jag.  Började fundera om man skulle ändra resrutten. Hade ju bara ett flyg bokat. Googlade lite för att se hur farligt det var och kollade väderprognosen. Visst hade det ösregnat i ett och ett halvt dygn, men det lovade inte så farligt mycket regn de närmaste dagarna. Det jag var mest orolig för, hur påverkar det sikten i vattnet.  Bestämde mig för att åka i alla fall. Sikten kan ju inte vara sämre än en vacker majdag i Luleås älvs vatten.

Flyget till Manado var två timmar försenat, inte mycket att säga om det. Kanske inte det roligaste att sitta två timmar extra på Sorongs flygplats, bra tillfälle att läsa en bok. Kom fram till slut i alla fall, fixade ett hotell. Inte var det mycket av översvämningarna man såg.

Nästa dag tog jag en ”public boat” ut till ön Bunaken. Det är härifrån jag tänkte dyka lite. Idag hade jag två dyk bokade. Guiden sa att sikten kan ju var lite si och så. Den var inte så bra det första dyket, men nog var det en 10-12 meter i alla fall.  Det var ett trevligt dyk, jag och en guide. Det är lagom många när man dyker. Andra dyket var sikten 15-20 meter, det är helt ok.

 

Lite bilder.

Barn som ville bli fotade i Bunakenbyn.

 

En båt, mer behövs inte sägas om denna bild.

 

En fiskbild måste ju finnas med i varje inlägg.

2 Responses to Bunaken

  1. Clas

    Ser ju ut som ett trevligt ställe, om det hade varit översvämmat så hade du ju kunnat dyka ”på land” ;-)

  2. Jan Lindfors

    Hej Tobbe, kul att följa din blogg. :)
    I går blev du utsedd till ”årets kompis” på DKP årsmötet. Det var ett bra val, Grattis!

    Ha det bra på din resa / Janne