browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lokala bussar på Bali

Posted by on 15 december, 2010

Idag har det varit resdag, tänkte testa hur lokaltrafiken fungera på Bali. Då måste jag ta mig till en busstation först. Det ligger en mil bort så jag tog en taxi och det tog nästan en timme. Det går inte så fort här och mycket trafik är det. Taxin stannar vi busstation, den ligger på andra sidan vägen. När jag betalt taxin och hoppar ut på trottoaren så säger en snubbe för 50 tusen tar jag dig till Padang Bay, det är ju dit jag är på väg. Säger nej jag ska åka lokal bussen. När jag börjar närma mig station så kommer en annan kille och frågar vart jag ska och han erbjuder mig för 50 tusen så tar han mig dit. Går mot något som ser ut som ett kontor, där sitter en gubbe med några listor. Jag frågar var bussen till Padang Bay går, han pekar mot en minibuss. Det står Padang Bay ovanför den, så det måste vara rätt. Vad kostar det? Han skriver på en lapp 25 tusen. Var köper jag biljetter? On the bus.

Knallar bort till bussen och frågan vart den går, får till svar Uban. Sätter mig ner och väntar, diskuterar länge med en snubbe som vill köra mig med minibuss för 50 tusen. Efter en timme så kommer en buss som ställer sig på rätt plats, sedan kommer det en till buss och den ställer sig brevid. Frågar om den första går till Padang Bay, han bara skakar på huvudet. Den andra vill ha 100 tusen. Jag tänker nu ger jag mig, jag går ut på gata och tar en buss för 50 tusen. När jag är på väg bort från station, ropar kille som jag diskuterat. My friend come her! Då visar han mig den här bussen tar dig till korsningen till Padang Bay, jag vet ju att det bara är 1 km därifrån. Så jag hoppar på den, betalar 30 tusen. Det är ju inte frågan om pengar utan jag ville ju åka en lokalbuss. 50 tusen är ju bara 40 kr :-) .

Väl framme som hittar jag ett bra och billigt boende och bokar en biljett till Gili Trawangan. För dit ska jag imorgon.

2 Responses to Lokala bussar på Bali

 1. Clas

  Jag misstänker att det blir lite lugnare med försäljare nu. Det var roligt att läsa att Kuta var sig likt ;-)
  Gili Trawangan, ligger det mellan Bali och Lombok, eller hoppar du över Lombok?

 2. Tobbe

  @Clas
  Ja det var verkligen många försäljare där. När jag kom till Padang Bay då tänkte jag vad lungt och skönt det var här. Ska nog stanna någon natt där på tillbaka vägen.

  Gili-öarna ligger just utanför Lombok, ska nog hinna med den ön också :-)