browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sape

Posted by on 23 december, 2010

Är nu i Sape på Sumbawa, väntar på färja. Har gjort så nu i fem timmar, men de säger att den ska gå om 1 till 4 timmar. Beror lite på vem man frågar och vem som har rätt det vet man först när färjan har gått.

Jag steg upp igår morse, hade käkat frukost och checkat ut redan 06:30. Det var då min buss skulle komma. En kvart senare börjar jag fundera, undra när man ska börja oroa sig att den är sen. I samma veva säger han  som äger stället till mig, oroa dig inte. Den kommer kanske vid 7, du vet det här är Indonesien. Fem minuter senare så kommer bussen, så det måste ju klassas som om den var i tid.

Bussen tar mig till en stor buss, som ska avgå kl 8. Det blir en två timmars färd och sedan två timmar på en färja. Då är jag på ön Sumbawa, här väntar en lång bussfärd. Det lite svårt att bedömma hur länge den ska ta, som sagt det går lite saktar här. Nu tar det 9,5 timmar, det var inte så farligt. Man fick se rätt fina landskap. Läcker när man åker över ett berg och man ser djungel med dimmoln och i dalarna ser man risfälten.

När bussen stannar är vi i Bima, det vet jag inte då. Det är mörkt ute och jag ser ju bara att vi är på en busstation.  Fråga ”färja till Labuan Bajo?”, de pekar mot en mindre buss. Säger ”bus to Sape”. En kille bär min ryggsäck till bussen och jag följer med. När jag sitter i bussen, så är jag helt ensam och det är mörkt.

När går bussen?
Imorgon klockan 6 går färjan. Vill du ha ett hotell?

Ja, klockan är 10 på kvällen och inte tänker jag sova i en buss
Du måste var här kl 5!
Ok.

Nu börjar min internettid ta slut, fortsättning följer

Pratade precis med ett älder par från Kanada, det hade vänta sedan 4 igår eftermiddag. Så vi får se när färjan går.

6 Responses to Sape

 1. Malin

  Det gäller att ställa om sig, kanske inte helt lätt m vår mentalitet. :)

 2. Majsan och Roger

  God Jul och Gott Nytt År från oss !

 3. Clas

  Det låter ju som ett perfekt semestertempo, att det överhuvudtaget gick att borda bussen åtta timmar innan den skulle åka låter ju hur skönt som helst. Du blev nog dagens samtalsämne på fikarasten på busstationen ;-)

  Förresten, har du märkt några bieffekter av malariatabetterna?

  Ha en God Jul!

 4. Doris

  Hoppas du kommer fram ,det är tur att du har tålamod att vänta.
  God Jul från Robert,Doris och grabbarna

 5. Ulrika

  God Jul
  Från Ulrika, Nicke, Isak, Erik och Vera

 6. Majsan och Roger

  Majsan och Roger :God Jul och Gott Nytt År från oss !