browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Labuan Bajo

Posted by on 25 december, 2010

Här kommer fortsättningen från förra inlägget.

Jag tänker, ska jag verkligen vara vid bussen en timme innan avgång. Vilken tid ska jag ställa väckarklockan? Nu spelade det ingen roll vilken tid jag satte. Kl 04:15 så var det böneutrop och högtalaren till kan inte ha varit långt från mitt hotellrum. En döv hade vaknat av det.

Så jag går till bussen vid fem. När jag närmar mig bussen så ropar några från en annan buss, ska du till Sape? Den här bussen går dit, du kan ta den. Skakar bara på huvudet och fortsätter gå. Då kommer en av killarna från dagen innan och följer mig. När vi kommer till bussen så är det mörkt och dörrarna är stängda. Han bankar på den ena och efter ett tag stiger en kille upp och öppnar. Jag hoppar in i bussen och sätter mig. Killen som öppnade går längst bak i bussen och lägger sig igen. Tja vad ska jag göra, jag lägger mig ner och sover en stund. Efter en halvtimme så börjar de försöka få igång bussen, det går bra efter att de har knuffat lite på den.

Efter nästan två timmar så är jag framme i Sape, det första man får höra när man kliver ur bussen är ”no ferry today”. Den första jag pratar med som ser lite seriös ut, han hade uniform. Säger att färjan kommer vid två tre-tiden och avgår drygt en timme efter det. Han hade rätt, den kom strax för tre och avgick 16:15.

Färja kom fram vi tolvtiden på natten. Hade inte bokat något rum, men hade ju några som jag hade kollat upp. När jag börjar vandra efter vägen som går genom byn, det är bara en väg där, så inser jag att det är väldigt mörk och tomt överallt. När kollat 3-4 ställen och ingen av dessa är öppna, börja man fundera lite. Det finns en butik som är öppen och jag fråga där. Det pekar rakt över gatan och där finns det ju ett hotell. Jag säger att det inte är någon där, en kille följer med och ropar lite på indonesiska. Då kommer en snubbe fram och jag får ett rum. Det är nog första gången jag tagit ett rum utan att ha tittat på det. Var ganska sliten efter resan, ville bara sova.

Igår bokade jag dykning, en tvådagars resa. Den går 26:e och 27:e. Tänkte att det passat bra med en dagstur till Komodo för att kolla lite på varaner den 25:e. Men de var inte det lättaste att hitta, det verkar tycka att det är juldagen då. Det verkar var låg aktivitet då. För att göra en lång historia kort, så bokade jag en dagstur dykning istället. Ställer in sikte på Komodo den 28:e och hoppas att det är fler som kör turer då.

Var lite orolig när jag åkte hit, det har varit rätt regnigt här. Men det har jag inte sett något av än så länge, idag har det nog varit varmaste dagen hittills. Har inte kollar någon termometer, men det har nog varit en bra bit över 30 i alla fall.

Var och gjorde två dyk i Komodo nationalpark, säger bara najs. Det var nästan spegelblankt och inte mycket moln på himmelen.

God Jul på er alla!

Comments are closed.